Ще обзавеждате нов дом, хотел, ресторант или офис,
но се нуждаете от съвет на професионалист?

Искате нещо нестандартно

Благодарение на дългогодишния ни опит, нашият екип може да разбере по-лесно идеите ви и да ги реализира в последствие!

Бихте желали да видите обзавеждането предварително

Нашият екип е специализиран във скицирането и фото-реалистичните визуализации. Така ще можете да добиете представа както за осветлението, така и за материалите на новото пространство.

Имате нужда от помощ при изпълнението

Вие сте на правилното място, защото ние можем да се заемем с цялостния процес – до ключ.

ЕТАПИ НА ПРОЕКТИРАНЕ

Съвместната работа между дизайнера и клиента е най-важна за постигането на оптимални резултати. Затова сме създали кратко обяснение, с което ще покажем етапите и стъпките на развитие на вашия бъдещ интериорен проект, който ще извървим заедно за постигането на Вашия перфектен дизайн.

 • Нуждаем се от архитектурен чертеж / скица на помещението, за да се запознаем с детайлите.
 • Ще обсъдим главните неща, които виждаме на пръв поглед и ще поискаме и вашето мнение и виждане за помещението.
 • На базата на тази информация ще създадем ценова оферта и ще изготвим договор за започване на проекта.
 • Задължително ще посетим отново обекта, за да направим заснемане и да се уверим в първоначалните размери.

1

Функционално разпределение

-до 10 дни-

Разработване на планово решение и функционално зониране на пространствата въз основа на размерите, строителни норми и вашите предпочитания. На този етап подробният устройствен план на отделните помещения се създава за ваше удобство, като бъде съгласуван и одобрен от вас.

2

Техническо задание

Преди да започне проектирането, е необходимо създаването на техническо задание, което ще бъде отправна точка за развитието на Вашия жилищен или обществен проект. Ние се ангажираме със свое проучване под формата на списък с желания.

 • Визия и стил, които ще гоним.
 • Предпочитания за различните помещения.
 • Начин на живот, към който се стремите.

3

Идеен проект

-до 40 дни-

Идейният проект е началото и подготовката на всеки жилищен или обществен интериор. Изясняват се всички подробности относно вашите виждания и изисквания относно функционалното разпределение, естетическото оформление и вътрешния облик на пространствата. Въз основа на вашите предпочитания, екипът на Индорио ще пресъздаде вашият начин на живот.

Скициране

За по-добра яснота на цялостната концепция на дизайна на вашето жилище, бихме могли да изготвим скици, показващи обемно-пространственото решение на интериора ви. По този начин ще можете да се ориентирате по-бързо в концепцията към която се насочваме.

3D Визуализиране

Последният етап на идейния проект е създаването на фотореалистично изображение (3D визуализация), което ще представлява вашия бъдещ интериор. Ще имате възможност да оцените стила, цветовата гама, комбинацията от материали, мебели, осветление и декорация. Изображенията ще ви помогнат да надникнете в бъдещето, преди да е реализиран проектът.

4

Технически проект

-до 20 дни-

Той е продължение на одобрения от вас идеен проект и представлява подробно техническо решение на интериорния проект. Това решение включва цялостна документация, пълен набор от чертежи, детайли и графики, необходими преди започване на ремонтните дейности, така че да няма последващи въпроси.

 

Ние се ангажираме с цялостната техническа разработка и оформление на Вашия интериорен проект. Това включва над 15 видове чертежи, за да се сформира цялостна документация, необходима преди започване на ремонтните дейности, така че строителите да имат пълна яснота, за да не възникват допълнителни въпроси.

 

Списък на работната документация можете да намерите в статията  “Какво означава интериорен проект

5

Оферти за реализацията

-до 15 дни-

След като завършим тази стъпка, ще придобиете обща представа за стойността на Вашия интериор с точност до 90%. Винаги е добре да се заложат около 10% за непредвидени разходи при ремонтните дейности. 

Какво е включено?

Ще съберем най-добрите цени от партньорите с които работим, в подробна количествено-стойностна таблица по различните звена, за да влезем във Вашия бюджет:

 • Ремонтни дейности
 • Оферта за мебели и обзавеждане
 • Техника и електроуреди
 • Подови настилки
 • Санитария
 • Осветителни тела
 • Картини и декорация

Събирането на всички оферти ще бъде извършено от наш квалифициран член на екипа, който има дългогодишен опит в тази сфера. Така освен, че ще имате всички детайли налични, Вие ще получите и отстъпка, която ние сме договорили с нашите партньори.

 

Цена за услугата – 5лв/м2

6

Ремонтни дейности

Разбира се, ние предлагаме и изпълнение на изработения проект. Това е нещо, за което не трябва да се притеснявате, защото ние ще се погрижим за всичко. Цялостният ремонт и обзавеждане отнема между 3 и 10 месеца, в зависимост от състоянието на жилището и промените по него.

През цялото време на ремонтните дейности ние бихме могли да упражняваме авторски надзор, както и да консултираме майсторите за всякакви възникнали промени и въпроси, възникнали в процеса на работа. По този начин вие ще можете да сте спокойни, че проектът ще бъде изпълнен едно към едно с това, което сте видели на визуализациите.

ОГЛЕД И ИЗГОТВЯНЕ НА ОФЕРТА


Наш екип ще посети обекта, за да установи текущото състояние на пространството и необходимите промени, които трябва да се направят спрямо интериорния проект. След това ще ви предоставим детайлна ценова оферта, която включва всички аспекти от предстоящия ремонт.

ОРГАНИЗАЦИЯ НА СМР И ЕКИПИ

Нашият технически ръководител ще се свърже с всички наши външни партньори при по-сложните инсталации. Тази организация отнема между 2 и 4 седмици след потвърждение на офертата.

АРХИТЕКТУРНИ ПРОМЕНИ

Можем да предложим промени във вътрешното разпределение на вашето пространство – обособяване на тераси или промяна на стени, според възможностите на помещението. Това е моментът в който ще има най-много строителни отпадъци, като ще се погрижим за тяхното извозване.

Всичко, което не засяга конструктивните елементи като колони, греди, трегери, носещи стени (шайби), може да бъде преместено, съборено или променена цялостта му. Ако промяната засяга носещ конструктивен елемент се прави с намесата на инженер конструктор и би следвало да се одобри от общината.

ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ИНСТАЛАЦИИ

Нашите архитекти винаги предвиждат най-доброто разположение за ВиК и електро инсталациите спрямо стандартите. Когато става въпрос за смарт инсталации, озвучителни системи, вградени климатични тела, пречиствателни системи и др., специално за нашите клиенти, използваме безплатните консултации от утвърдени партньори.

ГИПСКАРТОН И ЗАМАЗКИ

Използваме гипскартон за създаване на модерни стени и тавани, които добавят стил и функционалност към вашия интериор. В зависимост от зоните, използваме стандартен, влагоустойчив или пожароустойчив гипскартон.
В зависимост от използваните настилки и заварената основа, може да се наложи изравнителна замазка, която да е подходяща за монтаж.

ГРАНИТОГРЕС И НАСТИЛКИ

След сухото строителство, продължаваме със залепването на плочки в баните и другите помещения. Когато искаме да имаме преход от една настилка към друга, без преходни лайсни, това бива координирано от техническия ни ръководител, за да съобразим различните нива.

ШПАКЛОВАНЕ И БОЯДИСВАНЕ


Основното шпакловане на стените бива направено преди настилките, но след като бъдат положени те, внимателно опаковаме пода, за да го предпазим от следващата дейност – боядисване и полагането на декоративни мазилки.
Нека не забравяме, че детайлите са важни, затова правим проби от предвариетелно подбраните цветове.

КЛЮЧОВЕ, КОНТАКТИ, ОСВЕТИТЕЛНИ ТЕЛА, ЕЛЕКТРОУРЕДИ, ДР.

След основните дейности, преминаваме към детайлите – ключове, контакти, осветителни тела и допълнителни контролери. Впоследствие изчистваме детайлно, за да подготвим основа за мебелите.
. . .

7

Изработка на мебели

ОФЕРТА


Нашият екип от INDORIO FURNITURE ще обсъди проекта с проектантите ни от INDORIO и ще оформят оферта с материали от най-високо качество! Тази оферта ще бъде презентирана на лична среща с вас, за да може да обсъдите различни материали, начин на изпълнение и съответно бюджет, който би могъл да бъде оптимизиран.
За да запазим валидността на офертата, в практиката си сме разбрали, че е най-добре да се оформи при фаза настилки.

ИЗБОР НА МАТЕРИАЛИ И МОСТРИ

За да фиксираме офертата, ако сме избрали различен вариант на изпълнение за корпусната мебел, ще обсъдим отново различните повърхности. А за нестандартни проекти изработваме и мостри, за да сте запознати с очакваната визия.
Ако изработваме меката мебел по поръчка – дивани, кресла, столове, легла и др., ще разгледаме различен набор от дамаски, които пасват с вашия проект. При положение, че сме избрали мека мебел от външен търговец, ще посетим заедно магазина, за да фиксираме конкретните цветове.

ИЗРАБОТКА

След одобрение на офертата, нашият екип от опитни мебелисти ще посети обекта, за да вземе прецизни размери от готов под, когато корпусите са до тавана. Самата изработка на мебелите трае между 2 и 3 месеца. Винаги се стремим да оптимизираме времето за издаване на обекта! Едно от предимствата на работата ви с нас е че разполагаме с вътрешна координация между различните екипи. По този начин не е нужно да чакате приключването на ремонтните дейности, за да се започне с производството на мебели!

8

Декорации

СЪДЕЙСТВИЕ ДО ПОСЛЕДНИЯ ДЕТАЙЛ

Дори и след монтажа на мебелите, ние има какво да ви предложим! В практиката си сме забелязали, че нашите клиенти могат да сменят решението си за избора на текстил след монтажа на мебелите – нюанс или материя на пердето. Нещо, което не може да бъде фиксирано в проекта, защото цялостния интериор и светлината играят важна роля във финалните щрихи, които пердето създава.
Нашият екип може да ви съдейства и с декорирането на помещенията срещу определена от вас сума. Разбира се, тези услуги се оферират допълнително спрямо обема от работа.